07.07.2017
Първото хибридно решение на Дамвент в Белгия вече е факт!

В Дамвент сме много горди да съобщим, че през последната седмица на месец Юни заедно с Дамвент Бенелюкс пуснахме в експлоатация първото в историята на Дамвент в Белгия хибридно решение(климатична камера с термо помпа и ротационен регенератор), max.e3 04(с дебит до 4000 м3/ч).

Климатичната камера беше изработена в съответствие със  специфичните изисквания на клиента за операционна зала в ново построената офталмологична клиника OKIO в град Херент, Белгия.

Клиниката ще отвори врати през месец Август и ще събере под един покрив практиките на седем опитни офталмолога от Щарбек, Херент и Льовен. Всеки един от тези офталмолози е специализиарн в определено направление на офталмологията, по този начин клиниката предлага пълна грижа по отношение на зрението на своите пациенти, а именно: обща клинична офталмология, детска офталмология, хирургия за премахване на катаракта, естетична и коригираща пластична хирургия,  хирургия на ретината и други.

Управителният съвет на клиниката се довери на Дамвент да достави оборудването за вентилиране със свеж въздух, охлаждане, отопление и контрол на влажността в едно от най-важните помещения в клиниката-операционната зала. 

Е-кономайзерът на Дамвент освен, че трябва  да  поддържа температурата в операционната зала, трябва да поддържа и  относителната влажност, при това в доста тесни граници- tстайна=18÷200C и RH=50÷60%. Обработеният свеж въздух се доставя в операционната зала чрез ламинарен таван за по-доброто му и равномерно разпределение в помещението, създавайки най-оптималните условия за хирурзите.

Друго важно основно изискване към е-кономайзера е осигурявания въздух винаги да бъде 100% свеж въздух.

Като цяло, комбинирането на горепосочените изисквания не е лесна  задача, и изисква големи инжинерни познания и ноухау. Това, което направихме е да вземем стандартен е-конмайзер max.e3 04 и да направим няколко промени по машината, за да я накараме да работи по начина, по който клиента иска. Също така бяха добавени няколко компонента към стандартния е-кономайзер, които го направиха уникален и единствен по рода си.

Екипът на Дамвент би желал да благодари на управителния съвет на клиника OKIO Херент и на Петер Рекерс, управителя на Дамвент Бенелюкс за доверието, отличната работа и подкрепа за този проект.

Това е само началото за Дамвент в Белгия.   

  

Back